PO UVELJAVITVI NOVEGA VLADNEGA ODLOKA ŽE NADZORI NA OBČINSKIH MEJAH

Torek, 31. marec 2020

Kot smo včeraj poročali, novi odlok Vlade RS dovoljuje gibanje le še znotraj občine stalnega oz. začasnega prebivališča, zato so na občinskih mejah že bile vzpostavljene nove nadzorne točke, dogajanje na terenu pa nadzorujejo policisti in redarji.

V Občino Tolmin je mogoče priti ali oditi po več poteh, iz smeri Nove Gorice, Idrije, po Baški grapi ali iz Zgornjega Posočja, zaradi razvejanosti terena je zato nadzor zahteven. Policisti iz tolminske postaje od včeraj na Ušniku nadzorujejo cesto proti Novi Gorici, kjer so že v prvih urah zavrnili nekaj voznikov, preostale »vpadnice« v občino Tolmin pa so prevzeli policisti sosednjih občin.

»Lokalno prebivalstvo je že doslej povečini spoštovalo priporočila oziroma navodila pristojnih služb, naj se zadržuje doma.  Smo pa minuli konec tedna zaznali precej voznikov in obiskovalcev iz drugih občin, ki so se odpravili na izlete. Pričakujemo, da bomo z zdajšnjo odredbo zajezili tudi takšne migracije ter povečali varnost,« je povedal komandir policijske postaje Tolmin Boris Zorko in dodal, da bo nadzor na Ušniku potekal 24 ur na dan.

Cesto proti Idriji pri Želinu nadzirajo policisti iz idrijsko-cerkljanske regije, povezavo preko Podbrda pa patrulje iz Škofje Loke. 

Ob koncih tedna bodo policisti okrepili tudi sodelovanje z redarsko službo Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči. Spoštovanje odredb na terenu bosta skupaj nadzorovala policist in redar, ki bo izrekal tudi kazni. »Ob tem pričakujemo tudi več nadzora nad obveznim nošenjem mask strank v zaprtih prostorih, kot so trgovine, lekarne, bencinske črpalke, banke. Prav tako bomo poostrili tudi nadzor cestnega prometa, saj so se že začele kazati objestnosti v vožnjah posameznikov. Zaznali smo tudi že povečanje zlorabe prepovedanih drog in povečanje družinskega nasilja. Epidemija bo, žal, trajala še nekaj časa in z njo tudi posebni ukrepi, zato ponovno pozivam vse, naj spoštujejo ukrepe in pomagajo, da čim prej pridemo do normalizacije položaja,« poudarja Zorko.


Vir: Občina Tolmin
Izjava: Samo Kosmač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C