DELAVNO V OBČINSKIH ŠTABIH CZ V REGIJI - DOPOLNJENO: V IDRIJI IN TOLMINU NOVI PRIMERI!

Sreda, 01. april 2020

Na severnem Primorskem so bili, v včerajšnjem dnevu, potrjeni trije novi primeri okužbe s korona virusom: dva v občini Tolmin in en v občini Idrija. Skupno število, uradno potrjenih, okuženih oziroma obolelih v regiji je zdaj 14 in to, še naprej, v šestih od 13-tih občin: Idrija 5, Tolmin 4, Nova Gorica 2 ter Šempeter-Vrtojba, Cerkno in Bovec po 1.

Po včerajšnjem poročilu regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko je še vedno kar nekaj vprašanj v zvezi z uveljavljanjem zadnjih ukrepov vlade, po občinah pa se trudijo urejati tudi posamezne, specifične in zahtevne primere. Enega takšnih so v občini Bovec, ob pomoči komandirja tamkajšnje policijske postaje tudi uspešno in ugodno rešili. Predvsem starejši sprašujejo tudi, kje dobiti zaščitne maske, da bi lahko odšli po nujnih opravkih. 

V Ajdovščini že izdelujejo maske WaM1 in kot ena redkih občin v Sloveniji delijo raztopino razkužila za uporabo v večstanovanjskih objektih. Menijo, da je razkuževanje ograj, kljuk in stikal veliko bolj smiselno in učinkovito kot razkuževanje pločnikov ter drugih javnih površin. 

Iz cerkljanske občine in občinskega štaba civilne zaščite so sporočili, da je ETA Cerkno podarila 100 mask tipa FFP3, ki jih najbolj primanjkuje, Zdravstvenemu domu Idrija, Karitas in Rdeči križ pa sta pripravila pakete humanitarne pomoči. Zaradi nespoštovanja ukrepov oziroma druženja večjih skupin ob športnih aktivnostih v minulih dneh so fizično zaprli dostop do sicer zasebnega igrišča v lasti Hotela Cerkno in o tem obvestili direktorija podjetja. 

V Idriji so pogrebni službi oddali potrebno zaščitno opremo, razmišljajo pa tudi o pripravi in večkratnem predvajanju videa z navodil občanom o pravilni uporabi zaščitnih mask. 

Iz občine Vipava, kjer zelo spodbujajo občane k spoštovanju ukrepov in navodil pristojnih služb, da ostajajo doma, še vedno opozarjajo, da je veliko premalo osebne zaščitne opreme za zdravstvene organizacije, domove za starejše, enote CZ ter društva in nevladne organizacije, ki pomagajo pri oskrbi prebivalcev, sploh če se bodo razmere poslabšale. Metka Rupnik (po sporočilu regijskega štaba CZ)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C