ČAS JE, DA SI ZAGOTOVITE VARNO IN VISOKO CENJENO SLUŽBO!

Sreda, 01. april 2020
Nekoliko v senci številnih ukrepov Vlade republike Slovenije je bil objavljen tudi Javni natečaj za pridobivanje sodelavk in sodelavcev obveščevalnih služb. Kot je znano vlada še ni temeljito posegla v Slovensko obveščevalno agencijo, Sovo, prav zato, ker želi po vzoru nekdanjih sistemov oblikovati zveste sodelavce s terena.

Zakaj se je vlada odločila za zbiranje novih sodelavcev tega občutljivega področja prav v času korona virusa še ni znano, po vsej verjetnosti pa želi pritegniti zanimanje za ta poklic pri tistih, ki to dejavnost anonimno že opravljajo. Pa še veliko časa imajo na razpolago.

V času krize namreč stopijo na plan prav ljudje s primernimi lastnostmi za delo v varnostnih službah. Skozi okna ali preko balkonskih ograj opazujejo mimoidoče. Če se dva zaustavita in se pozdravita, sta že kršitelja, zato nemudoma pokličejo policijo. Še večji potenciali ste tisti, ki pešačite po ulici in srečate mlad zaljubljen par. Logično, da ga prijavite, saj mladina nima primere in bosta naslednji dan že v drugih parih! Očitna okuževalca!

Nekateri potencialni obveščevalci uporabljate moderno tehnologijo, fotografirate. Fotografirate avtomobile z registracijami z drugega konca Slovenije in jih objavljate v družabnih omrežjih. Odlični ste, še posebej, če ste zaposleni v medijih!

Današnji časi so izjemno primerni, da preizkusite svoje sposobnosti. Sprehodite se po trgovini, zamaskirani do vrha glave in opazujte. Je kdo brez rokavic, maske? Kako nabirajo sadje, ali se med seboj pogovarjajo? Ocenite varnostne razdalje. Še posebej bodite pozorni na mlade dame, če slučajno te varnostne pripomočke ne uporabljajo le kot modni dodatek! Sprehodite se po blokih. Če ne zaznate vonja po razkužilu, takoj prijavite upravnika stavbe! Pokukajte skozi okna zaprtih lokalov, frizerskih salonov...

Vsekakor je dobro, da preizkusite spretnosti čim prej, sicer vas bodo drugi prehiteli. Gre za potencialno dobro plačane službe in tudi visoko cenjene. Glede na to, da se v zadnjih dneh v varnostnem obveščanju preizkušajo že mnogi, ni bojazni, da bi vas javnost označila z vohuni, ovaduhi ali celi s špiclji. Gre za družbeno odgovorno delo, zato ne zamudite priložnosti!

Pa še to: Ta služba je izjemno zanimiva in trajna. Ljudje, ki to delo opravljajo, so zvesti profesionalci, primerni za vse vlade in vse sisteme. To pa tudi šteje.


Na sliki: Zaljubljenca, prešuštnika ali celo ovaduha?


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C