Z DANAŠNJIM DNEM AVTOMATIČNO PODALJŠANJE NEKATERIH PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

Sreda, 01. april 2020


Danes je pričel veljati interventni zakon, v skladu s katerim bodo prejemnikom nekatere pravice iz javnih sredstev avtomatično podaljšane še za en mesec, kar pa ne velja za vse pravice oziroma nadomestila in dodatke.


Ker velja veliko zanimanje uporabnikov, ki na centrih za socialno delo običajno uveljavljajo te pravice, nas je zanimalo, katere pravice iz javnih sredstev, ki so upravičencem potekle konec letošnjega marca, bodo avtomatično podaljšane do 30. aprila in zanje vlog ni potrebno oddajati. Patricija Može, direktorica Centra za socialno delo Severna Primorska.


izjava Patricija Može 1


Ukrep avtomatičnega podaljšanja pravic je bil sprejet zaradi epidemije virusa COVID-19. Če se situacija v aprilu ne bo zadostno izboljšala, bo enak ukrep veljal tudi takrat.

Avtomatično podaljšanje pa ne velja za nekatere pravice oziroma nadomestila, izredne denarne socialne pomoči in dodatke.


izjava Patricija Može


Tudi tisti, ki do pravice v mesecu marcu niso bili upravičeni, pa se je pri njih dejansko stanje spremenilo in menijo, da bi bili odslej med upravičenci, morajo za pridobitev pravice vložiti vlogo na center za socialno delo, kjer imajo stalno bivališče.


Na centrih za socialno delo pozivajo, da zaradi zagotavljanja zdravja uporabnikov in zaposlenih vlog ne vlagate na centrih osebno, ampak jo vložite po elektronski ali navadni pošti, v nabiralnik pred centrom za socialno delo ali preko e-uprave brez kvalificiranega digitalnega potrdila. Kako se vloga izpolni, je predstavljeno v videu, ki ga najdete na spletni strani Centra za socialno delo Severna Primorska, in sicer  pod zavihkom »Obvestila«.Metka Rupnik 

izjava Patricija Može 1
izjava Patricija Može 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C