VIRTUALNA RAZSTAVA VELIKONOČNIH KOŠARIC

Sobota, 11. april 2020
Stopili smo v velikonočni vikend, domovi so okrašeni v duhu velikonočnih dekoracij, hiše dišijo po sveže pečenem kruhu in poticah, mize krasijo pirhi različnih barv, skratka velika noč je pred vrati. Letos jo bomo praznovali na poseben način, in sicer v ožjem družinskem krogu. Da pa letošnje velikonočne dekoracije in košarice ne bi ostale skrite očem, so v TIC Vipava načrtovali posebno razstavo.

V Turistično informativnem centru Vipava so se kljub izrednim razmeram odločili, da izpeljejo načrtovano razstavo velikonočnih košaric in dekoracij na nekoliko drugačen način, kot je bilo sprva načrtovano. Odločili so se, da naredijo virtualno razstavo in tako, kljub karanteni, ljudem pokažejo lepote praznika. Več o prvotnih planih razstave Jana Kete, lokalna turistična vodnica.

Izjava Jana Kete

V prvotnih načrtih naj bi pri izdelavi velikonočnih dekoracij sodelovala tudi OŠ Vipava in vrtec Vipava ter domačini – Vipavci, a ker to letos ni mogoče, so se na TIC Vipava odločili, da k virtualni razstavi povabijo tudi ljudi iz širše Slovenije in tako skupaj z domačini ustvarijo prvo virtualno razstavo.

Izjava Jana Kete 1

TIC Vipava lepo vabi tudi vse poslušalke in poslušalce Primorskega vala, da tudi sami sodelujejo pri virtualni razstavi velikonočnih košaric in dekoracij, in sicer tako, da fotografirajo svoje izdelke ter jih pošljejo na elektronski naslov Turistično informacijskega centra Vipava, kjer zagotavljajo, da bodo objavili vse prejete fotografije.Ana Štokelj

Jana Kete
Jana Kete 1

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
07.08.2020
17°C / 33°C
sobota
08.08.2020
17°C / 34°C
nedelja
09.08.2020
18°C / 34°C