5. MAJ PRAZNIK OBČINE AJDOVŠČINA

Sreda, 06. maj 2020

V središče tega tedna postavljamo občino Ajdovščina, ki je včeraj, 5. maja, praznovala svoj občinski praznik. Občina je nastala z razdelitvijo Goriške občine leta 1994. Sestavlja jo kar 27 krajevnih skupnosti in 45 naselji. Najvišja točka občine je vrh Malega Golaka z 1495 metri nadmorske višine, najnižja pa rokav Vipave pod Batujami z 60 metri nadmorske višine. Za svoj občinski praznik so izbrali 5. maja, ko je bila v Ajdovščini na ta dan leta 1945 ustanovljena Prva slovenska vlada, v spomin na osvoboditev izpod fašizma in priključitev Primorske Sloveniji. 


Namesto običajnega petomajskega druženja v Dvorani prve slovenske vlade so v Ajdovščini za vse občanke in občane na praznični dan priredili druženje preko spleta. Na spletni strani Občine Ajdovščina, na Facebook strani župana Občine Ajdovščina Tadeja Beočanina in na kanalu GO TV je tako potekal neposredni prenos z Lavričevega trga in iz Dvorane prve slovenske vlade.


Po besedah župana je bilo preteklo leto v ajdovski občini opravljenega veliko dela in uspešnih projektov. V pogovoru z Ano Štokelj je razkril tudi nekaj uspešnih razvojnih projektov občine, kakšno je aktualno stanje v občini, katere investicije se bodo začele izvajati že letos in kdo vse bo letos nagrajen. 

Posnetek pogovora


Vir fotografij: Lokalne Ajdovščina, FB Tadej Beočanin

Ana Štokelj
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
17°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 33°C