IZMENJAVA SADIK V KOBARIDU

Četrtek, 07. maj 2020

Izmenjava sadik v Kobaridu je letno srečanje ljubiteljev vrtnarjenja, zeliščarstva in poljedelstva, ki ga organizirajo člani Društva samooskrba Kobarid skupaj s Posoškim razvojnim centrom in se navadno odvija dan pred Eko praznikom, ki pa letos odpade. Gre za lep primer sodelovanja občanov, ki s sabo na tržnico prinesejo tisto, kar je preraslo prostorske okvire domačega vrtičkarstva, domov pa odnesejo sadike, ki jim jih primanjkuje.
O tem, koliko izmenjevalcev se je v preteklih letih srečalo v Kobaridu in kakšne sadike navadno prinesejo s sabo, nadaljuje Peter Domevšček iz Društva samooskrba Kobarid.Izjava: Peter DomevščekIzmenjava sadik bo na kobariški tržnici nemoteno potekala ta petek med 14. in 16. uro, seveda ob upoštevanju osnovnih higienskih ukrepov. Morda bo prav trenutna situacija in zavedanje pomena samooskrbe letos v Kobarid privabila kakšnega obiskovalca več. Na tržnico so vabljeni vsi, tudi tisti, ki sadike za zamenjavo nimajo. 


Vanja Hvala


Peter Domevšček

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C