RES FESTIVALI IN MNOŽIČNE PRIREDITVE ŠELE Z LETOM 2021?

Četrtek, 07. maj 2020


Vlada nadaljuje z rahljanjem ukrepov, ki so bili vzpostavljeni zaradi preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom. Sedaj so že znani tudi predlogi datumov zagona večine turističnih dejavnosti v Sloveniji. Vrsta sprostitev se bo dogajala že v maju,juniju, tudi juliju, na prve množične prireditve in festivale, med katerimi jih je večina vsakoletnih, tradicionalnih, pa bomo, kot izhaja iz predloga vlade, morali počakati do začetka naslednjega leta. 

Potem ko so 4. maja lahko ponovno zaživele terase gostinskih objektov, se 12. maja predvideva ponoven zagon kar vrste dejavnosti s področja turizma, kot so manjši nastanitveni obrati do 30 oseb, restavracije in gostinski lokali, kampi in turizem z avtodomi, prevozi ter naravni parki, rekreativne in adrenalinske naprave in žičnice.

S 1. junijem naj bi ponovno odprli vrata hoteli nad 30 sob, hoteli za potrebe zdraviliškega zdravljenja, turistične agencije, wellness centri ter bazeni in vodne aktivnosti. 

Poslovna srečanja in drugi poslovni dogodki ter igralnice naj bi spet zaživeli 1. julija. Na zeleno luč za izvedbo težko pričakovanih večjih oziroma bolj množičnih dogodkov, festivalov in prireditev pa bo, kot kaže, potrebno počakati do 1. januarja 2021.

To so seveda šele predlogi datumov, ki bodo uresničeni ob soglasju zdravniške stroke in ugodni epidemiološki sliki.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C