DANES VNOVIČ ZAŽIVEL JAVNI POTNIŠKI PROMET

Ponedeljek, 11. maj 2020

Danes je v okviru sproščanja vladnih ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, po skoraj dveh mesecih ponovno stekel javni potniški promet.

Ob vnovičnem zagonu javnega potniškega prometa morajo potniki spoštovati vse splošne zaščitne ukrepe: ob vstopu v vozilo morajo razkužiti roke, med vožnjo ohranjati priporočeno razdaljo in nositi zaščitno masko, upoštevati pa morajo tudi specifična navodila, ki veljajo za jvni potniški promet. 

Potniki z znaki okužbe naj ne vstopajo v javno prevozno sredstvo. Nakup vozovnic pri vozniku ne bo mogoč. Karte je potrebno predhodno kupiti preko spleta ali na avtobusnih postajah. Dokler ne bodo vozniki od potnikov ločeni z ustrezno fizično pregrado, velja režim, da na postajah potniki najprej izstopijo, nato začnejo potniki vstopati, vsi upoštevajo primerno razdaljo. Ustrezno razdaljo morajo upoštevati tudi ob čakanju na avtobusni potaji. 

Potniki naj se med vožnjo čim manj dotikajo površin v vozilu, voznik pa mora po koncu vsakega linijskega prevoza avtobus temeljito razkužiti. Tudi vozniki morajo nositi zaščitno masko in upoštevati ostale splošne in tudi  posebne ukrepe, ki v času epidemije veljajo za voznike v javnem potniškem prometu.  


Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C