PRIPRAVE NA PONEDELJKOVO ODPRTJE VRTCEV, OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL

Sreda, 13. maj 2020

V ponedeljek, 18. maja, vrtci, osnovne in srednje šole ponovno odpirajo svoja vrata. Vanje sicer ne bodo vstopili vsi otroci in učenci, po trenutnih ocenah se v vrtce vrača približno polovica otrok, v osnovne šole učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, v srednje šole pa dijaki zaključnih letnikov. Za vse bodo seveda veljali takšni in drugačni ukrepi in prilagoditve. Ta teden zato mineva predvsem v znamenju priprav, v vseh ustanovah se trudijo, da bo delo prihodnji teden potekalo nemoteno in da se bodo otroci, šolarji in dijaki počutili dobro.

Za več pojasnil pa smo poklicali ravnatelje vrtca Tolmin, Osnovne šole Most na Soči in Gimnazije Jurija Vege Idrija.

Začenjamo z najmlajšimi. Simona Skočir se je pogovarjala z Martino Kenda, ravnateljico Vrtca Ilke Devetak Bignami Tolmin.

Posnetek Martina Kenda

Kako bo potekalo vračanje v šolske klopi za osnovnošolce, je Simoni Skočir pojasnil ravnatelj Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči Ciril Makovec.

Posnetek Ciril Makovec


Tudi na Gimnaziji Jurija Vege Idrija bodo po dveh mesecih od zaprtja šol zaradi epidemije v ponedeljek ponovno odprli svoja vrata; bolje rečeno – priprli, saj se bodo v šolo vrnili dijaki četrtih letnikov in dva oddelka poklicnega programa mehatronik-operater, da bi pridobili znanja iz določenih praktičnih veščin, kar v času pouka na daljavo ni bilo mogoče. 

Poleg priprav na izvrševanje vseh ukrepov in navodil, ki so jih za vrnitev dijakov v srednje šole ravnateljem naložile pristojne državne inštitucije, pa se vodstva srednjih šol pripravljajo tudi na izvedbo letošnje mature, za katero pa še nimajo konkretnejših navodil pristojnih, kakšen naj bi bil protokol izvedbe za varnost profesorjev in dijakov.
Več pa v pogovoru z ravnateljico Gimnazije Jurija Vege Idrija Karmen Vidmar. Pogovarjala se je Metka Rupnik.

Posnetek Karmen VidmarSimona Skočir, Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C