PODJETJE TIK V TEH ČASIH Z MOČNO POVEČANIM OBSEGOM DELA

Torek, 19. maj 2020

Medtem ko so se mnoga podjetja v zadnjih tednih soočala z upadom poslovanja, pa se je v podjetju TIK iz Kobarida, ki se ukvarja s proizvodnjo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo, obseg dela močno povečal. 


Direktorica podjetja Petra Borovinšek je pojasnila, da so povečana naročila zaznali predvsem na področju aspiracijskih katetrov, ki jih zdravniki uporabljajo za izsesavanje izločkov iz pljuč, tudi v primeru koronavirusa. Veliko povpraševanja je bilo tako na slovenskem kot tujem trgu, predvsem v Italiji. Posledično so mesec marec zaključili v rekordnih številkah. „Prvič v zgodovini TIK-a smo realizirali več kot 800 tisoč evrov prihodkov in presegli mesečni plan za več kot 50 odstotkov. To pomeni, da smo prodali tudi vse izdelke, ki smo jih imeli na zalogi in da je naše skladišče danes tako rekoč prazno,“ še dodaja direktorica. Zaradi povečanih naročil so bili primorani dodatno uvesti tudi delovne sobote. V podjetju TIK so sicer med celotno epidemijo nemoteno poslovali, že v mesecu marcu so sprejeli dodatne preventivne ukrepe, ki so samo še dopolnili že tako strog režim poslovanja v proizvodnji medicinskih pripomočkov.


Podjetje je sicer konec minulega leta obeležilo 60. obletnico proizvodnje prvih medicinskih pripomočkov, obenem pa precej investiralo v modernizacijo in optimizacijo. Kot nam je še pojasnila direktorica, naložba v novi čisti prostor in novo linijo za omakanje katetrov še ni v celoti dokončana, saj je potrebna tudi odobritev presojevalnega organa. Njihovo odločitev pričakujejo ravno v teh dneh. Petra Borovinšek dodaja, da si v podjetju želijo, da bi čim prej lahko pričeli delati v novem čistem prostoru, ki bo zagotavljal še bolj učinkovito proizvodnjo. Takšne investicije so po njenem mnenju dobrodošle za rast in razvoj TIK-a v prihodnje. V podjetju so sicer po dolgih letih poslovanja z izgubo leto 2019 zaključili s čistim dobičkom, kar potrjuje dejstvo, da so na pravi poti. 


Simona Skočir


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C