V ANHOVEM OBNOVILI DEL JAVNE RAZSVETLJAVE

Četrtek, 21. maj 2020

Pred dnevi so anhovsko cesto, ki skozi železniški podvoz pelje proti Močilom in Gorenjemu polju, po dolgih letih razsvetile luči javne razsvetljave. Krajevna skupnost Anhovo – Deskle je sicer sodelovala pri pobudi, dogovoru med krajani, načrtovanju in izvajanju del, finančni del projekta pa je v celoti zagotovila družba Salonit Anhovo. Pred postavitvijo treh novih drogov so brežino, ki novo anhovsko naselje loči od najjužnejših tovarniških objektov, povsem očistili dreves in drugega rastlinja, kar je v društvu Eko Anhovo povzročilo ogorčenje. Svetnica iz vrst Liste za zdravje in kakovost bivanja je o tem na občinski seji županji zastavila vprašanje, na katerega je dobila odgovor, da občina pri delih ni bila udeležena, poleg tega pa je omenjena nabrežina v zasebni lasti.


Za tri nove stebre z led svetilkami in razsvetljavo podvoza je družba Salonit odštela 20.000 €, na tem odseku pa načrtujejo še postavitev ograje, ki jo bodo postavili v sodelovanju s krajinskim arhitektom.


Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
17°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 33°C