V IDRIJI OD DANES INFO TOČKA ZA STANOVANJA

Četrtek, 21. maj 2020

 

Občina Idrija je v zadnjem obdobju pospešila aktivnosti na področju stanovanjske problematike, zlasti v prizadevanjih za oživitev aktivnosti prodaje in nakupa obstoječih stanovanj. Mreža za bivanje je projekt, ki skuša odgovarjati na to problematiko.


Danes je Pr' Golitu, v mestni »dnevni sobi« Idrije, pričela delovati svetovalna točka Mreže za bivanje. Tu bodo odgovarjali na vprašanja glede prenove, oddaje in najema stanovanj, alternativnih oblik (so)bivanja in drugih tematik, povezanih s stanovanji. Katja Martinčič, projektna svetovalka na Občini Idrija.


Izjava Katja Martinčič


Večino načrtovanih svetovanj in delavnic v okviru projekta Mreža za bivanje so zaradi ukrepov ob epidemiji morali sicer prestaviti na jesen, tri na temo prenove stanovanj, legalizacije in stanovanjskih zadrug pa se bodo odvijale že v juniju.


Projekt Mreža za bivanje je namenjen razvoju in nadgradnji občinske stanovanjske politike. Eden od razlogov za izseljevanje mladih iz občine je pomanjkanje primernih stanovanj, hkrati pa je po podatkih statističnega urada v občini Idrija okoli 800 praznih stanovanj. Cilj projekta je pregled obstoječega stanovanjskega fonda in aktivacija stanovanj, ki so v primernem stanju za uporabo ali prenovo.Metka Rupnik

Foto: Predavatelji na delavnicah Mreže za bivanje

izjava Katja Martinčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
17°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 33°C