14. REDNA SEJA VIPAVSKEGA OBČINSKEGA SVETA

Petek, 22. maj 2020

Včeraj je v kulturnem domu v Vipavi potekala 14. redna seja vipavskega občinskega sveta, na kateri je bilo kar 16 točk dnevnega reda. Seja je potekala po vseh varnostnih pravilih, ki veljajo v tem času. Največ pozornosti so svetniki posvetili pobudam in vprašanjem, ki so se v večini nanašala na dela v občini Vipava. Poleg le teh pa so svetniki potrdili vseh 16 točk dnevnega reda med njimi tudi sklep o Sklep o izstopu Občine Vipava iz Zavoda za izgradnjo Centra za starejše občane  Vipava, imenovali so predstavnika Občine Vipava v Upravni odbor LAS Vipavska dolina, govorilo se je tudi o selitvi same občine v novo stavbo in nenazadnje so svetniki potrdili tudi sklep o podelitvi priznanj Občine Vipava za leto 2020, saj občina v mesecu juniju praznuje občinski praznik. 


Svetniki so med pobudami povprašali kako je z nadomestno stavbo v katero naj bi se preselila občinska uprava. Občina Vipava je v leto 2019 napovedala selitev,  s katero naj bi pridobili nove prostore, ki jih potrebujejo. Pred selitvijo bo  potrebna prenova stavbe, saj je stavba zelo stara. Po besedah župana bo prenova potekala v več fazah, v prvi bo na objektu zamenjana streha, plošče in fasada in bo financirana s strani občine, z drugo fazo pa bo občina kandidirala na razpisu LAS-a. Več o tem kje se nahajajo ti prostori in kakšna bo cena projekta v prvi fazi, župan Goran Kodelja.


Izjava Goran Kodelja 1


Vipavski svetniki so potrdili Sklep o izstopu Občine Vipava iz Zavoda za izgradnjo Centra za starejše občane  Vipava. Več o tem župan Goran Kodelja.


Izjava Goran Kodelja 2


Na občinski seji pa je bila imenovana tudi predstavnica Občine Vipava v Upravni odbor LAS Vipavska dolina in sicer Barbara Repovš, ki je sicer direktorica Zavoda za turizem TRG Vipava.
Nazadnje so vipavski svetniki potrdili tudi sklep o podelitvi občinskih priznanj. Letos bodo tako v mesecu juniju podeljene tri plakete za uspešno delo na kulturnem in turističnem področju.


Izjava Goran Kodelja 3


Je še poudaril župan Kodelja.


Ana Štokelj

Goran Kodelja 1
Goran Kodelja 2
Goran Kodelja 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
04.08.2020
21°C / 27°C
sreda
05.08.2020
19°C / 26°C
četrtek
06.08.2020
16°C / 29°C