C.M.A.K. Z RESNIMI OBTOŽBAMI NAD VODSTVO OBČINE

Sreda, 27. maj 2020

O Mladinskem centru C.M.A.K. Cerkno po odmevni selitvi in rušenju Tinčkove bajte v javnosti ni bilo veliko govora, saj se je zdelo, da se v ozadju rešujejo prostorski in drugi problemi društva. To je domovanje za dejavnost dobilo skupaj z drugimi društvi v Večnamenskem objektu v Cerknem, začasno skladišče za opremo pa v bivši pekarni.

A se društvo s to rešitvijo ni sprijaznilo. Včeraj so članice in člani društva na medije in širšo javnost naslovili obširno izjavo, ki so jo naslovili “Cajt” za mlade? Navidezno reševanje prostorske problematike Mladinskega centra C.M.A.K. Cerkno.

V Izjavi javnost opozarjajo, da župan in podžupan Občine Cerkno, Gašper Uršič in Domen Uršič, v medijih vztrajno širita izkrivljene informacije o tem, kaj je občina pod njunim vodstvom storila za trajno in ustrezno ureditev prostorske problematike Mladinskega centra C.M.A.K. Cerkno, ki se sicer vleče že desetletja. Zaradi njihovega predolgega molka, naj bi zgodbo o ustrezni rešitvi strehe nad glavo društva sprejeli tudi mediji.
V nadaljevanju pisci opozarjajo na pomembno vlogo društva, ki je eden prvih v državi pridobil status mladinskega centra, leta 2012 pa status organizacije v javnem interesu na področju mladine. Ob tem opisujejo dolgoletno zgodbo začasnih selitev in navzkrižnih poskusov pridobitve dokončnih prostorov za to dejavnost. Opozarjajo na dejstvo, da so bila določena sredstva za odkup ustrezne stavbe že rezervirana, a so ponovno poniknila v proračunu. To naj bi se dogajalo vse do današnjih dni, ko naj bi s strani občine politična volja do reševanje te problematike povsem splahnela.
Dovolj vroča tema z resnimi obtožbami za obravnavo tudi na Primorskem valu, ki se ji ne bomo odrekli. Pričakujemo pa, da bodo poleg župana in zelo mladih svetnikov na eni strani, v ospredje z imeni stopili tudi članice in člani Kluba C.M.A.K., med njimi novoizvoljeni predsednik Sebastjan Razpet.


Na sliki; Oba domova društva


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C