NA AJDOVSKI OBČINSKI SEJI PREDSTAVLJENE NOVE CENE KOMUNALNIH STORITEV

Sobota, 30. maj 2020

V četrtek je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini po dveh mesecih potekala 13. redna seja ajdovskega občinskega sveta, na kateri je bilo kar devet točk dnevnega reda. Največ pozornosti so svetniki posvetili ceniku novih komunalnih storitev, ki so zajemale oskrbo s pitno vodo, posebne storitve oskrbe s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadnih voda ter zbiranje komunalnih odpadkov. Na seji so bili potrjene tudi ostale točke, ki so bile na dnevnem redu.
Javno podjetje KSD Ajdovščina je v nasprotju z letom 2018 v lanskem letu poslovalo pozitivno, čisti dobiček znaša 20.895 evrov. Rezultat je bil pozitiven predvsem na področju izvajanja obveznih javnih služb na področju oskrbe s pitno vodo in odvajanjem ter čiščenjem odpadnih voda. Se pa v tem letu obetajo tudi spremembe, saj so bili  na seji potrjeni tudi nekoliko višji ceniki komunalnih storitev, predvsem na področju  oskrbe s pitno vodo ter  odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Več o tem kako višja bo položnica v gospodinjstvih in zakaj tako, direktor KSD Ajdovščina, Luka Jejčič.


Izjava Luka Jejčič


V KSD Ajdovščina so na včerajšnji seji dobili tudi zeleno luč za zadolžitev za novo investicijo, in sicer bager, ki bo nadomestil najetega, ki trenutno ne dela. Vrednost novega je ocenjena na okoli 200.000 evrov, objavili pa bodo javni razpis tudi za nakup rabljenega vozila.
Na seji je bil tudi omenjen projekt Logistični center, ki naj bi bil na novo zgrajen v Ajdovščini,  na lokaciji ob obstoječem regijskem centru civilne zaščite, pod letališčem. Gre za projekt z dolgo zgodovino, saj je o tej ideji razmišljal že prejšnji župan Marjan Poljšak. Zdajšnji župan Tadej Beoačnin je tej ideji še korak bližje. Več o projektu pa župan  Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 


Svetniki so tudi sprejeli zaključni račun proračuna občine Ajdovščina za 2019. Kot so na seji povedali, so bili v letu 2019 prihodki proračuna realizirani 79 in odhodki 82 odstotno. Tekoči del proračuna, ki zajema predvsem sredstva za delovanje občinske uprave in zavodov ter različne subvencije, je bil realiziran 87,  Investicijski del pa 77 odstotno. Prenos sredstev iz leta 2019 v leto 2020 znaša 228.846,26 evrov, od tega je 157.966,17 evrov namenskih sredstev krajevnih skupnosti. Več o tem katere investicije se prenašajo v leto 2020, župan Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 1

Ana Štokelj

Luka Jejcic
Tadej Beočanin
Tadej Beočćanin 1

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
04.07.2020
17°C / 30°C
nedelja
05.07.2020
15°C / 32°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C