JUTRI Z DELOM PRIČENJA MEDOBČINSKA INŠPEKTORICA OBČIN IDRIJA IN CERKNO

Nedelja, 31. maj 2020


Jutri, 1. junija, bo z delom začela nova medobčinska inšpektorica občin Idrija in Cerkno. Njena osrednja naloga bo, kot narekuje tudi zakonodaja, nadzor nad izvajanjem občinskih odlokov in drugih predpisov.


Občini Idrija in Cerkno po odhodu prejšnjega skupnega medobčinskega inšpektorja v novo službo kar nekaj časa nista imeli zasedenega tega delovnega mesta, z zadnjim javnim razpisom pa sta to kadrovsko vrzel razrešili. Jutri bo z delom medobčinske inšpektorice za obe občini pričela Sabina Tehovnik Kumar, ki je doslej opravljala delo vodje inšpektorata Mestne občine Ljubljana, ima tudi »idrijske korenine«, vendar že več let ne živi v Idriji.


Kot pojasnjuje idrijski župan Tomaž Vencelj je vesel kadrovske pridobitve, Tehovnik Kumrova pa je že pripravila vrsto predlogov za spremembe in posodobitve obstoječih in sprejetje novih občinskih odlokov.


Izjava Tomaž Vencelj


Nad dejstvom, da bo z jutrišnjim dnem začela z delom nova medobčinska inšpektorica je zadovoljen tudi cerkljanski župan Gašper Uršič.


Izjava Gašper Uršič


Glavna naloga inšpektorata je opravljanje inšpekcijskega nadzora nad izvrševanjem občinskih odlokov in drugih zakonodajnih predpisov, ki pooblaščajo občinsko inšpekcijo za nadzor. Pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzorstva bo inšpektorica v okviru svojih pooblastil delovala samostojno in v skladu z določbami Zakona o inšpekcijskem nadzoru. V njeni pristojnosti je tudi izdaja odločb in sklepov ter samostojno vodenje upravnega in prekrškovnega postopka.

Nova skupna medobčinska inšpektorica pa ni edina nova kadrovska okrepitev občin Idrija in Cerkno. Obe občini bosta v kratkem zaposlili tudi vsaka svojega pravnika oziroma pravnico.


Metka Rupnik

Foto: Nik Rovan

 

izjava Tomaž Vencelj
izjava Gašper Uršič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
04.07.2020
17°C / 30°C
nedelja
05.07.2020
15°C / 32°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C