AJDOVŠČINA POSTAJA MESTO KOLESARJEV

Nedelja, 31. maj 2020

Ajdovščina postaja pravi raj za kolesarje. V prihodnjih dneh bodo kolesarske povezave po vsej občini, na katere opozarja informativna tabla pri starem mlinu ob Hublju v središču mesta, dobile še usmerjevalne tablice. Nadaljuje se tudi projekt  kolesarskih in peš poti po mestu, ki je  načrtovan v štirih sklopih in je del celovitega regijskega načrta. Urejena kolesarska steza ob Goriški ulici bo 'hrbtenica', na katero se bodo priključevale kolesarske povezave v različne smeri. 

Drugi sklop projekta, odsek kolesarske poti od krožišča za Lokavec do mosta čez Hubelj, je bil zgrajen lani. Prvi, tretji in četrti sklop pa zajemajo preostanek Goriške ceste, torej od krožišča pri letališču do krožišča na Ribniku. Za nadaljevanje projekta je Občini Ajdovščina uspela na razpisu Eko sklada pridobiti  nekaj manj kot 700 tisoč evrov  nepovratnih sredstev, kar je 80 % vrednosti upravičenih stroškov projekta. 

Trenutno potekajo odkupi potrebnih zemljišč, izgradnja pa se bo začela prihodnje leto. Urejenih bo še okrog 2100 metrov kolesarske poti, ki bo povprečno široke 1,3 metra, ob kolesarski poti bo urejen tudi pločnik. Skozi projekt bodo  rekonstruirana  tudi vozišča regionalke, Vipavske ceste in Stanovanjske ceste, po celotni dolžini bo dopolnjena javna razsvetljava, na območju posegov bo prenovljena komunalna infrastruktura, ob poti bo postavljena tudi urbana oprema, od košev za smeti, do usmerjevalnih tabel.Vir: Občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
04.07.2020
17°C / 30°C
nedelja
05.07.2020
15°C / 32°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C