OŠ DUŠANA MUNIHA MOST NA SOČI OBNOVILA NAZIV KULTURNA ŠOLA

Sreda, 24. junij 2020

Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči v vseh letih svojega delovanja bogati učno-vzgojni proces z različnimi aktivnostmi na kulturnem področju. Potrditev, da so pri tem izvirni in uspešni, so prvič dobili leta 2015, ko jim je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije vsako leto objavi razpis za naziv Kulturna šola, podelil ta laskavi naziv.

V letošnji prijavi za podaljšanje naziva Kulturna šola so ponovno popisali vse dejavnosti na kulturnem področju, ki so se v zadnjih treh letih odvijale na centralni šoli na Mostu na Soči in na vseh treh podružnicah. Nastal je zavidljivo dolg seznam dogodkov in aktivnosti, povezanih z različnimi vrstami kulture, ki jih sooblikujejo učenci in zaposleni. Ponovno so dobili potrditev, da je šola kar se tiče kulturnega in umetniškega udejstvovanja še kako živa, in z zadostnim številom točk ohranili naziv Kulturna šola še za nadaljnja štiri leta.

Kot še pojasnjujejo, so tako zaposleni kot učenci na naziv zelo ponosni, več pa v naslednjem pogovoru z ravnateljem Cirilom Makovcem. Pogovarjala se je Simona Skočir.

Ciril Makovec, ravnatelj OŠ Most na Soči

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
26.11.2020
-2°C / 14°C
petek
27.11.2020
6°C / 13°C
sobota
28.11.2020
3°C / 13°C