TOLMINSKO STARO MESTNO JEDRO BO ZAŽIVELO TUDI V TEM POLETJU

Ponedeljek, 29. junij 2020

Tako kot že zadnjih nekaj let, bo tudi letos življenje v starem mestnem jedru Tolmina v poletju bolj pestro, hkrati pa to prinaša tudi drugačno prometno ureditev. 


Že od sredine tega tedna, od 1. julija, pa vse do Frikafesta 11. oktobra bo Trg 1. maja zaprt, prebivalcem, ki uporabljajo tamkajšnje parkirne površine, pa bo Občina Tolmin izdala dovolilnice za brezplačno parkiranje na parkirišču pred Knjižnico Cirila Kosmača. V mesecu juliju se bo pričelo tudi Tminsko poletje, različne prireditve v starem mestnem jedru, s katerimi sledijo razvoju programskega dogajanja zadnjih nekaj let. 

V juliju in avgustu se bo odvilo okrog 30 dogodkov, ob sredah se bodo na Trgu 1. maja družili mladi, ob četrtkih se bodo predstavila kulturna društva, nekaj četrtkov in sobot pa bo namenjenih gostujočim glasbenim skupinam. Kot še dodajajo na Občini, bo programski del vedno zaključen do 21.30.

Že kar nekaj časa si sicer Občina Tolmin tudi sistemsko prizadeva umestiti stari del Tolmina v prostor in življenja občanov. Zato so lansko jesen potekale tudi različne delavnice, ki jih je vodil arhitekt Tomaž Krušec. Ta je Tolmincem na javni tribuni minuli teden predstavil rezultate večmesečnih delavnic in možne rešitve ureditve starega mestnega jedra, do katerih so strokovnjaki prišli v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom. Tolminski župan Uroš Brežan.

Izjava Uroš Brežan

Pri urejanju starega jedra bi bil po besedah arhitekta poudarek potreben na zgodovini Tolmina in posebnostih tega prostora, v katerem pa primanjkuje urbanega zelenja. Krušec se je dotaknil tudi prostora pred Tolminskim muzejem in poudaril, da je nujno ohraniti pogled na njegovo fasado, župan Občine Tolmin Uroš Brežan pa je pojasnil, da pogovori o nadaljnji ureditvi Mestnega trga že potekajo. Sanja Sivec Levpušček je še pojasnila, da Občina načrtuje tudi nadkritje prostora nad tržnico, kar bo javnosti v prihodnje predstavljeno tudi na javni obravnavi.

Simona Skočir

Fotografija: Ada Volarič

Izjava Uroš Brežan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C