MIŠEK VENČ BO TUDI LETOS ANIMIRAL OTROKE

Torek, 30. junij 2020

Tudi letos v Pilonovi galeriji v Ajdovščini pripravljajo Pilonov počitniški kovček. Gre za ustvarjalne poletne počitniške delavnice za osnovnošolce, kjer bodo ti lahko v prvem terminu, od 29.junija, do 3. julija, ali drugem terminu, od 6. do 10.julija, ustvarjali v različnih tehnikah. Več o programu ustvarjalnih delavnice direktorica Pilonove galerije Ajdovščina, Tina Ponebšek.


Izjava Tina Ponebšek


Se pa otrokom na ustvarjalnicah in razstavah pridruži tudi prav poseben član Pilonove galerije, mišek Venč, ki že od leta 2018 spodbuja in motivira vse otroke, ki obiščejo Pilonovo galerijo. Več o tem kdo sploh je mišek Venč, s katerim ustvarjajo mladi na delavnicah, direktorica Pilonove galerije Tina Ponebšek.


Izjava Tina Ponebšek o mišku Venču


Mišek Venč je kot risba nastal pred dvema letoma, letos v času karantene pa je pridobil še lutkovno podobo, ki s svojim značilnim karakterjem in svojimi atributi (knjigo, fotoaparatom, itd.) spremlja na raziskovalno ustvarjalnih potepih najmlajše radovedneže. Tina Ponebšek.


Izjava Tina Ponebšek o ideji (Mišek Venč)


Pilonova galerija organizira ustvarjalne delavnice že več let z namenom, da otroci spoznajo različne tehnike, zvrsti ter raznovrstne motive v slikarstvu, kiparstvu, arhitekturi in da spoznajo Vena Pilona in druge pomembne ustvarjalce, ki razstavljajo v Pilonovi galeriji.Ana Štokelj

Tina Ponebsek 1
Tina Ponebsek 2
Tina Ponebsek 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C