V DOLINI SOČE NOVA AVTOBUSNA LINIJA OD ŽELEZNIŠKE POSTAJE MOST NA SOČI DO KRANJSKE GORE

Torek, 30. junij 2020

Trend zadnjih let potrjuje, da obiskovalci Julijskih Alp vse bolj cenijo ponudbo javnega prevoza. Tudi zato se poletnim možnostim javnega prevoza v dolini Soče v teh dneh pridružuje sezonska avtobusna linija od železniške postaje Most na Soči do Kranjske Gore. Prevoz se bo izvajal v okviru strateškega projekta Čezmejno celostno prometno načrtovanje in intermodalne storitve potniškega prometa (CROSSMOBY), ki sodi v program čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020, in v katerem je partner tudi Posoški razvojni center.Izjava Miro Kristan


Nova avtobusna linija bo potekala od železniške postaje Most na Soči po dolini Soče preko prelaza Predel in nato do Trbiža in Kranjske Gore. Povezala bo torej dve železniški omrežji, dve regiji in tudi dve državi, omogočala pa bo tudi brezplačen prevoz koles.

Kot še dodajajo na Posoškem razvojnem centru, je obiskovalcem trenutno že na voljo prevoz od Tolmina do Javorce in Tolminskih korit, s prvim julijem bo ponovno zaživela povezava preko Vršiča. Kobariški Hop on hop off bo po ustaljenih poteh predvidoma zapeljal v drugi polovici julija. Letošnja novost pa bodo tudi prevozi na Mangartsko sedlo.


Simona Skočir

Fotografija: Občina Bovec


Izjava Miro Kristan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
29.07.2021
18°C / 34°C
petek
30.07.2021
18°C / 33°C
sobota
31.07.2021
19°C / 33°C