DRUŽBO LINDAB IMP KLIMA V GODOVIČU BODO ZAPRLI - DOPOLNJENO

Torek, 30. junij 2020


Roman Krutšinkin, direktor podjetja Lindab IMP Klima Group v Godoviču, je na jutranjem zboru delavcev, ki je bil sklican pred stavbo družbe, zaposlenim sporočil, da so se v krovni družbi Lindab na osnovi predhodnih strateških pregledov poslovanja družbe danes odločili, da zaprejo skupino IMP Klima Group, ki jo sestavljajo LINDAB, klima sistemi v Sloveniji in njegove poslovalnice v Srbiji, Črni Gori in Bosni in Hercegovini.


Kot so zapisali na spletni strani krovne družbe, je Lindab leta 2015 kupil družbo IMP Klima, da bi na trgu okrepil svojo prisotnost na področju klimatskih naprav, ki pa je visoko konkurenčen in zahteven trg z rešitvami po meri kupca. IMP Klima ni izkazovala dovolj dobrih prodajnih rezultatov in je že več let ustvarjala izgubo, pandemija koronavirusa pa je stanje le še poslabšala.


»Odločitev o zaprtju družbe IMP Klima je bila težka, saj bo prizadela veliko število zaposlenih, ki so se trudili po svojih močeh, da bi izboljšali poslovanje družbe. V Evropi je veliko proizvajalcev klimatskih naprav in konkurenca v branži je izredno močna. Če nisi eden od najboljših, je težko doseči zadovoljivo dobičkonosnost. Vsa podjetja v skupini Lindab morajo prispevati k našemu cilju – 10% operativni marži. Ne vidimo razumne poti, ki bi peljala k dobičkonosnosti in rasti družbe IMP Klima, zato smo se odločili, da jo zapremo,« pojasnjuje Ola Ringdahl, predsednik Lindab Group.


IMP Klima Group zaposluje 226 ljudi, od tega 212 v Sloveniji, preostalih 14 pa v poslovalnicah v Srbiji, Črni gori ter Bosni in Hercegovini.


Proizvodnja klimatskih naprav v IMP Klima bo tekla še do konca tega leta, nato bo uveden likvidacijski postopek.


Metka RupnikKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C