ANA OGRIČ LAPAJNE Z DANAŠNJIM DNEM NASTOPI FUNKCIJO V.D. DIREKTORICE ZD IDRIJA

Torek, 30. junij 2020

Svet zavoda ZD Idrija se je danes sestal na izredni seji, razlog za njen sklic pa je bil imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Idrija.

Marija Magajne – dosedanja direktorica ZD Idrija – je bila namreč s sklepom vlade prejšnji teden na seji vlade imenovana za vršilko dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo pri ministrstvu za zdravje, zato je na svet zavoda naslovila vlogo za razrešitev z mesta direktorice zavoda, in sicer s 1. julijem, ko prevzema funkcijo vršilke dolžnosti direktorata. Magajnetova je funkcijo opravljala od 1. julija 2017 do včerajšnjega dne, mandat pa bi se ji iztekel 30. junija prihodnje leto. Z odločitvijo je seznanila tudi predstavnike ustanoviteljev ZD Idrija, člani sveta zavoda pa so jo na današnji izredni seji na njen predlog razrešili z mesta direktorice, za vršilko dolžnosti pa imenovali Ano Ogrič Lapajne, zdravnico, specialistko interne medicine, ki bo še naprej opravljala tudi naloge strokovne vodje in zdravnice v internistični ambulanti ZD.

Ogrič Lapajnetova funkcijo v. d. direktorice ZD Idrija po sklepu sveta zavoda ZD Idrija prevzema z današnjim dnem in jo bo opravljala največ za šest mesecev oziroma do imenovanja direktorja/direktorice ZD Idrija. Na današnji izredni seji je namreč svet zavoda ZD Idrija imenoval tudi razpisno komisijo za vodenje postopka pred imenovanjem direktorja zavoda. Glede na odločitev svetnikov na izredni seji bo razpisna komisija razpis objavila v drugi polovici meseca avgusta.Maja Filipič Trpin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C