S HOSPICKAFEJEM OBELEŽILI ZAČETEK DELOVANJA KLUBA ZA ŽALUJOČE V TOLMINU

Sreda, 01. julij 2020

V prostorih Coworking baze v Tolminu je včeraj potekal Hospickafe,  katerega organizator je nevladna, neprofitna humanitarna organizacija,  Slovensko društvo hospic, ki prav letos beleži 25 let delovanja na področju skrbi za umirajoče in njihove svojce.


Srečanja, poimenovana Hospickafe, so neformalni družabni dogodki, na katerih je v družbi znane osebnosti tema pogovora minljivost. Namen srečanj je pomagati sebi in drugim, da udomačijo temo o smrti. Na  včerajšnji Hospickafe so kot gosta povabili člana gorske reševalne  službe Tolmin in psihologa, Žarka Trušnovca, ki je dejaven tudi na  področju pomoči pri obvladovanju posttravmatskega sindroma, s katerim se ob težkih in smrtnih nesrečah soočajo različni pripadniki civilne  zaščite. S sproščenim pogovorom o temi, ki pogosto ostaja potlačena in tabuizirana je bil obeležen začetek delovanja kluba za žalujoče, ki bo od 7. julija dalje vsak prvi torek v mesecu v Tolminu ponujal oporo tistim, ki se soočajo z izgubo.

Več o klubu pa Edin Durakovič, koordinator družine Slovenskega  društva hospic na območnih odborih Slovenska Istra in Severna  Primorska.


Izjava: Edin Durakovič


Na srečanja, ki jih bo vodila prostovoljka na območnem odboru severna Primorska, Silva Mlekuž, in bodo potekala v prostorih Coworking baze  na Cankarjevi ulici 3 v Tolminu, bodo vabljeni vsi, ki so se soočili z izgubo svojca, prijatelja, pa tudi tisti z lastno izkušnjo minljivosti in tisti, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti. 


Vanja Hvala


Izjava Edin Durakovič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C