MITJA DEŽELA S PREDLOGOM ZA 10. ODDELEK VRTCA PREPRIČAL SVETNIKE

Sreda, 01. julij 2020

V dnevnih novicah smo danes že obširno poročali o vsebinah sinočnje seje cerkljanskega občinskega sveta. Ta je med drugim na obrobje seje uvrstil tudi zanimivo pobudo Osnovne šole Cerkno, da bi že v letošnjem letu oblikovali deseti oddelek vrtca, ki ga nujno potrebujejo. Zadnji vpisi kažejo, da utegne pred vrati vrtca ostati več kot deset otrok.

Vodstvo šole je v sklopu prenove stavbe matične šole našlo zanimivo rešitev, da bi del objekta namenilo enemu izmed oddelkov višje stopnje v vrtcu, s tem pa bi sprostili prostore v obstoječih stavbah vrtca. V vsakem primeru po ocenah ravnatelja zavoda Mitje Dežela gre za pomembno racionalizacijo, saj je bila obnova prostorov predvidena že v rednem programu investicijskega vzdrževanja.Ravnatelj šole Mitja DeželaZelo zgovorne podatke o potrebi oddelka je cerkljanskim svetnikom postregla tudi pomočnica ravnatelja za predšolsko varstvo Mojca Sedej Selak.Mojca Sedej SelakOba predstavnika Osnovne šole Cerkno sta svetnikom zagotovila, da imajo znotraj kolektiva dovolj znanja, da lahko mirno jamčijo v kakovost predlagane investicije, ki bi se izpeljala preko počitnic. Župan Gašper Uršič.Gašper UršičKot smo danes že rekli - ni bilo junaka, ki bi ob glasovanju premišljeval. Brez izjeme so sklep podprli, le nekdanji župan Jurij Kavčič je ob glasovanju dodal, da svoj glas ZA oddaja tudi v spomin na pred desetimi leti že načrtovan objekt, ki pa ga svetniki pod županovanjem Mirana Cigliča niso potrdili. To pa je že del zgodovine.
Ivan Seljak

Mitja Dežela
Mojuca Sedej Selak
Gašper Uršič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C