KOBARIŠKI SVETNIKI O RAZVOJU TURIZMA IN OBČINSKIH NAGRAJENCIH

Petek, 03. julij 2020

Včeraj so se v prostorih kobariškega kulturnega doma na 12. redni seji zbrali člani občinskega sveta Občine Kobarid.

Ena od tem, kateri so tokrat posvetili največ časa, je bil turizem. Že kmalu so namreč prisluhnili pripravljavkama strategije razvoja in trženja turizma doline Soče 2025+, ki za naslednja leta pri razvoju turizma v dolini Soče izpostavlja predvsem dvig kakovosti, rast v času izven sezone, razvoj turistične infrastrukture in sodelovanje. Kljub nekaj pripombam so svetniki na koncu strategiji pokimali. V nadaljevanju so nato prisluhnili še poslovnemu poročilu Javnega zavoda za turizem Dolina Soče za leto 2019, ki ga je predstavil direktor Janko Humar.

Nekaj časa so svetniki posvetili tudi delovanju zavoda Posoški razvojni center. Direktor Simon Škvor je predstavil poslovno poročilo zavoda za leto 2019 in tudi predlog letnega delovnega načrta za leto 2020, oba so svetniki potrdili. Nekaj več razprave je povzročila obravnava Odloka o  spremembah  in  dopolnitvah  Odloka  o  ustanovitvi javnega zavoda Posoški razvojni center, ki so ga imeli tokrat svetniki drugič na mizi. V največji meri je šlo za usklajevanje zastopanosti občin ustanoviteljic v svetu zavoda. Občine Bovec, Kobarid in Tolmin namreč zavod financirajo v različnih odstotkih, glede na velikost, nova ureditev pa prinaša tudi zastopanost v svetu zavoda glede na te odstotke in ne več enake tretjinske zastopanosti. So se pa zato svetniki strinjali z uvedbo dodatnega člena, ki pravi, da je za večje odločitve sveta zavoda potrebna dvotretjinska večina.

Svetnikom se je na tokratni seji predstavila tudi kandidatka za direktorico Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin, Jerneja Berginc, ki je tudi dobila njihovo soglasje.

Ker občina v oktobru praznuje, pa so na tokratni seji glasovali še o letošnjih nagrajencih. Plaketo Občine Kobarid bodo podelili Darku Korenu, priznanji prejmeta Pavel Četrtič in Tekaški klub Kobarid, denarne nagrade pa namenjajo Ivanu Kurinčiču – Lovrenčku, Igorju Balohu in Turističnemu društvu Planinski raj – Vrsno.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C