TOLMIN OBISKALA MINISTRICA ALEKSANDRA PIVEC

Sreda, 08. julij 2020

Na delovnem obisku v dolini Soče se danes mudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Najprej je obiskala Tolmin, kjer se je srečala z županom in ključnimi deležniki sektorja in z njimi pogovorila o aktualnih težavah in izzivih. Obisk bo nadaljevala tudi v občini Kanal ob Soči, kjer bo potekala okrogla miza na temo problematike in priložnosti kmetijstva v občini.
Na posvetu v Tolminu je bila uvodoma izpostavljena predvsem tematika gorskega kmetijstva, saj je obdelovanje gorskih površin oteženo, dražje, zahteva posebno opremo in način dela, kar je povezano tudi s posebnimi ukrepi. 


Izjava Aleksandra Pivec 1


Anka Lipušček Miklavič, direktorica Mlekarne Planika, je na srečanju izpotavila tudi ekološko kmetovanje, ki je v Posočju močno prisotno, posledično pa še pobudo, da bi Posočje lahko postalo tudi ekološka regija. 


Izjava Aleksandra Pivec 2


Na današnjem srečanju v Tolminu je bilo večkrat omenjeno tudi področje povezovanja kmetijstva in turizma, ki je po besedah ministrice izziv celotnega slovenskega prostora, tudi Posočja. Pomanjkanje turističnih kmetij se zdi neizkoriščen potencial tudi direktorju Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janku Humarju. Po besedah ministrice bi bil potreben sistemski pristop k temu, da se na kmetijah začne razvijati več dopolnilnih dejavnosti oziroma da se spodbudi razvoj večjega števila turističnih kmetij.
Ker je Pivčeva obiskala Tolmin tudi na pobudo občinske organizacije stranke Desus, so na koncu spregovorili še o vprašanju oskrbe starejših in kapacitetah domov za upokojence. Ob tej priložnosti je ministrica predstavila tudi možnost bivanja starejših na kmetijah kot eno od dopolnilnih dejavnosti.


Izjava Aleksandra Pivec 3

Simona Skočir

Izjava Aleksandra Pivec 1
Izjava Aleksandra Pivec 2
Izjava Aleksandra Pivec 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C