S POVEZOVANJEM BODO V BRDA, VIPAVSKO DOLINO IN NA KRAS VABILI NOVE OBISKOVALCE

Četrtek, 09. julij 2020
Turistični delavci in ponudniki na Primorskem so včeraj predstavili nov turistični produkt, ki združuje tri doslej ločene turistične destinacije - Goriška Brda, Kras in Vipavsko dolino z Novo Gorico. S tem želijo zadržati turiste na svojem območju več dni, ponujajo pa jim brezplačne vodene ogled turističnih znamenitostih ter degustacije vin.

Pet krovnih turističnih organizacij - Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Turizem Miren-Kostanjevica, ORA Krasa in Brkinov, Zavod TRG Vipava, Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina - ter družba Hit so skupaj ustvarili novo turistično zgodbo.


Namen skupnega projekta vseh združenih destinacij, ki vključuje brezplačna vodenja po največjih znamenitostih ob kozarcu avtohtonih vin, rebule, zelena ali terana, na Divaškem tudi slivovke, je goste popeljati na odkrivanje izjeme zgodovinske, kulturne in naravne dediščine teritorija ter izkušnjo obogatiti z okušanjem avtohtone vrhunske žlahtne kapljice. Povezujemo teritorij, ki upoštevaje velikost, premore največ vinarjev, uvrščenih na svetovne TOP lestvice, največ Michelinovih zvezdic kuharskih chefov, največ zlatih in srebrnih slovenskih zelenih destinacij in okoljsko certficiranih ponudnikov turističnih storitev, največ znamenitosti, ki so si zaslužile znamko UNESCO dediščine človeštva. Še bi lahko naštevali merljive kazalnike kakovosti, na podlagi katerih lahko z gotovostjo trdimo, da takšnega bogastva na tako majhnem prostoru ni najti na nobenem drugem koncu sveta.


Čas je, da gostje to edinstveno ponudbo doživijo kot enotno pripoved. Nenazadnje gre za zgodbo, ki temelji na trajnostnem razvoju in sledi Zelenim smernicam slovenskega turizma. Močna povezovalna nit med zelenimi destinacijami v ospredje postavlja spoznavanje avtohtonih posebnosti regije, Brd, Krasa in Vipavske doline, spodbuja razpršitev gostov in kar je najbolj pomembno, tke trajne vezi med deležniki, ne zgolj znotraj destinacij, temveč na ravni celotne regije.


Vir: STA, občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C