TOLMINSKI SVETNIKI POTRDILI PODRAŽITEV VRTCA IN OBČINSKE NAGRAJENCE

Petek, 10. julij 2020

Na zadnji seji občinskega sveta pred poletnim premorom so se včeraj zbrali tolminski občinski svetniki. Da je turizem oziroma njegov razvoj na tem območju pomembna tema, se je pokazalo že takoj na začetku, saj je predstavitev Strategije razvoja in trženja turizma doline Soče 2025+ in razprava o njej svetnikom vzela kar dve uri, strategijo pa so na koncu soglasno tudi potrdili.

V malce neobičajnem času so tolminski svetniki odločali tudi o letošnjih občinskih nagrajencih, ki bi jih sicer v normalnih razmerah podelili že maja, letos pa je bila slavnostna seja zaradi zdravstvenih razmer prestavljena na september. Naziva častni občan letos ne bodo podelili, plaketo bo prejela slikarka Stanka Golob za širjenje prepoznavnosti Baške grape in Slovenije zunaj njenih meja ter za prenos znanja mladim, priznanji bodo podelili Pašni skupnosti mlečnih planin Občine Tolmin za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne in naravne dediščine planin ter Mihu Mlinarju za dolgoletno delo na področju kulturne dediščine in za njeno promocijo. Prejemniki treh zahval Občine Tolmin pa so tokrat: Bakalina za deset let glasbenega ustvarjanja, Matej Gabršček za več kot tridesetletno delo v Atletskem društvu Posočje ter prostovoljke projekta Starejši za starejše za višjo kakovost življenja doma za desetletno humanitarno delo na področju prostovoljstva.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom ter dobrim in uspešnim delom občinskega štaba civilne zaščite v času epidemije koronavirusa, ki ga je predstavil poveljnik štaba Jože Dakskobler, prisluhnili pa so tudi letnemu poročilu o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta in o njihovih učinkih.

Največ nestrinjanja je včeraj povzročila točka glede dviga cene programov vrtcev v Občini Tolmin. Zaradi povečanja stroškov dela v zadnjem času je namreč s septembrom predviden dvig cene vrtcev za 4 %. Ne glede na to, da je bilo v razpravi izraženih kar nekaj pomislekov, so svetniki na koncu z 11 glasovi za in 7 proti sklep potrdili. 

Izjava Uroš Brežan

Pod točko volitve in imenovanja so tokrat svetniki podali še soglasje k imenovanju Jerneje Berginc za direktorico Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin.
 

Simona Skočir

Izjava Uroš Brežan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C