DANES DELOVNA AKCIJA V PRIPRAVAH NA SOBOTNE TROJKE

Petek, 10. julij 2020


V soboto, 18. julija, bo Idrija gostila pomemben košarkarski dogodek, kar dva košarkarska turnirja, in sicer turnir državnega prvenstva 3x3 in »3na3 u Idr’ji«. Poleg opravil, ki jih terja priprava turnirjev na tej ravni, organizatorji skrbijo tudi za potrebna dela na košarkarskem igrišču za idrijsko osnovno šolo, ki bo prizorišče obeh turnirjev.

Do prihodnje sobote, ko bo Idrija gostila že tradicionalni turnir "3na3 u Idr'ji" in državno prvenstvo v ulični košarki, kjer se bodo med seboj udarile najboljše slovenske ekipe ulične košarke, je še teden dni. V tem času bo organizacijska ekipa dogodka postorila vse potrebno, da se bo Idrija tudi tokrat izkazala kot odlična gostiteljica. Danes so organizatorji poskrbeli za najnujnejša dela na košarkarskem igrišču za idrijsko osnovno šolo, kjer bosta turnirja potekala. Matic Kržišnik, vodja tekmovanja, nam je danes dopoldne, ko smo jih obiskali med delom na igrišču, takole pojasnil, kaj vse je potrebno postoriti.


Izjava Matic Kržišnik 1


Vsa omejena dela so danes že opravili. In kako so zagotovili material, potreben za pripravo igrišča za sobotna turnirja.


Izjava Matic Kržišnik 2


Organizatorji prihodnjo soboto na obeh turnirjih pričakujejo skupno od 50 do 70 ekip-trojk od najmlajših do starejših selekcij, ženskih trojk do rekreativcev iz vse Slovenije. Najboljša ekipa v članski kategoriji pa bo Slovenijo tudi zastopala na kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiju. 


Dogajanje bo potekalo cel dan in tudi gledalci se bodo lahko pomerili v nekaterih nagradnih igrah. Med drugim bo že štirinajsto leto zapored potekala tudi preizkušnja metov s sredine igrišča - Šut za pršut.Metka Rupnik


 

izjava Matic Kržišnik 1
izjava Matic Kržišnik 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C