ORGANIZIRANO TURISTIČNO VODENJE PO SLOVENSKIH BENETKAH

Sreda, 29. julij 2020

Zavod za turizem TRG Vipava je v teh vročih poletnih dneh za turiste in obiskovalce Vipave pripravil posebno ponudbo in sicer organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti v Vipavi.  Vodenje poteka vsak ponedeljek in sredo ob 17. uri in petek ob 13. uri. 


V notranjosti Vipave pa tudi v bližnji okolici si bodo obiskovalci skupaj z lokalno vodnico ogledali in spoznali njeno arhitekturo in številne znamenite mostove. Obiskovalci bodo na poti obiskali tudi veličasten baročni dvorec Lanthieri in Vinarski muzej ter spoznali sedem glavnih izvirov reke Vipave.


Pomemben del samega mesta Vipave predstavlja prav dvorec Lanthieri, ki se s svojo mogočnostjo dviguje na glavnem trgu in skupaj s čudovito notranjostjo in vrtom v ospredju daje Vipavi še poseben pečat. Poleg baročne zgodovine pa najdemo v Vipavi tudi pridih egipčanske. Na vipavskem pokopališču stojita kar štiri tisočletja stara egipčanska sarkofaga iz rdečega granita.


Poleg bogate kulturne dediščine in naravnih znamenitosti pa Vipava ponuja tudi veliko skritih kotičkov in idej za krajši oddih in raziskovanje. Vipava je še en biser Zgornje vipavske doline, ki navduši prav vsakega obiskovalca. Zaradi svojega posebnega čara in arhitekture pa jo imenujejo tudi Slovenske Benetke. Več o organiziranemu vodenju in drugih ponudbah Zavoda za turizem TRG Vipava pa jutri v turistični oddaji na Primorskem valu.
Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C