HG TRAIL V IDRIJI BO!

Četrtek, 30. julij 2020

Letošnje poletje je zaradi strožjih ukrepov, ki jih narekujejo zdravstvene razmere, tudi v Sloveniji prireditveno bolj skopo, kot leta poprej. Organizatorji v Idriji pa so že dobili zeleno luč za izvedbo vsaj dveh avgustovskih prireditev v mestu- poleg Praznika idrijskih žlikrofov tudi Hg Trail Idrija 2020.


Zdaj negotovosti ni več. Hg TRAIL Idrija 22. avgusta bo, saj je organizator Hg Zavod za šport, Idrija dobil pozitivno mnenje pristojne zdravstvene organizacije, kot pojasnjuje Anja Golob, ki je skupaj z Juretom Gantarjem in Martino Pišlar članica organizacijske ekipe traila.


Izjava Anja Golob


HG Trail Idrija 2020 bo tekačem postregel s tekaško izkušnjo, ki udeležence popelje iz Unescove Idrije po urejenih poteh v okolico mesta ter po delu Krajinskega parka Zgornja Idrijca. 

Pripravljene bodo tri trase, in sicer 50-kilometrska HG trail trasa, primerna za najbolj vztrajne, pripravljene in "trmaste" tekače, saj premaga kar 2845 višinskih metrov; 27 kilometrov dolga zelo slikovita trasa Berkmandlc trail, na kateri se bodo tekači spopadli s 1410 višinskimi metri; in tradicionalna trasa Čipka trail, ki bo tudi letos dolga 14 km, premagati bo potrebno 650 višinskih metrov, zato ni primerna le za izkušene tekače, ampak tudi tiste, ki se želijo preizkusiti v trail teku.


Organizator bo potek in časovnico prireditve ter pravila za ravnanje udeležencev na dogodku prilagodil usmeritvam in priporočilom NIJZ za preprečevanje okužb.


Prijave za tekmovalce so odprte še do 7. avgusta. Lani se je Hg Traila Idrija udeležilo preko 130 udeležencev iz Slovenije in tujine, udeležbo na letošnjem pa so že potrdila nekatera znana imena tega športa, med njimi tudi vrhunska slovenska tekačica Katja Kegl Vencelj.


Tudi letošnje prireditve, ki jo bo povezoval Žiga Gombač, ne bo mogoče izpeljati brez društev in prostovoljcev, ki so pri izvedbi Hg Traila pomagali že minulo leto, zato jih organizatorji vabijo, da se jim tudi letos pridružijo.


Metka Rupnik

Foto: Robert Zabukovec

 

izjava Anja Golob

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C