SPREHOD PO SLOVENSKIH BENETKAH

Četrtek, 30. julij 2020

V današnji turistični oddaji se bomo ustavili v Slovenskih Benetkah. V teh vročih poletnih dneh je namreč Zavod za turizem TRG Vipava za turiste ter obiskovalce Vipave in bližnje okolice pripravil posebne ponudbe, s katerimi lahko obiskovalci raziskujejo tako kulturne in naravne znamenitosti kot tudi kulinarične.  Ime samega kraja Vipava izhaja že iz časa Keltov, imenovala se je »wip-ach«, kar pomeni dolina med skalami. Dolina, v kateri kraljuje voda, prek te pa vodi kar petindvajset mostov – zato ji mnogi pravijo Slovenske Benetke.
O ponudbi organiziranega turističnega vodenja po Vipavi in o odzivih obiskovalcev smo poklepetali z lokalno turistično vodnico Jano Kete.


Pogovor z Jano Kete


Namen Zavoda za turizem TRG Vipava je spodbujanje turizma v Občini Vipava, ki bo tudi prijaznejši okolju. Prav zato so v zavodu zelo aktivni in iščejo vedno nove ponudbe, s katerimi bi privabili obiskovalce v zeleni biser Zgornje Vipavske doline. Več o idejah in aktualnih ponudbah smo poklepetali z direktorico Zavoda za turizem TRG Vipava, Barbaro Repovš.


Pogovor z Barbaro Repovš Ana ŠtokeljJana Kete
Barbara Repovs

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C