V ANHOVEM POJASNILI VČERAJŠNJE DOGAJANJE NA SOČI, SPET DOVOLJENO KOPANJE (DOPOLNJENO)

Petek, 31. julij 2020
Civilna zaščita Občine Kanal ob Soči je včeraj popoldne zaradi onesnaženja reke Soče na območju Anhovega prepovedala kopanje v reki od Rodeža do Plav do preklica. Onesnaženje so gasilci sicer zajezili in vstavili pivnike.

Kot so kasneje pojasnili iz podjetja Salonit Anhovo, so že dopoldne na Soči opazili manjši oljni madež in sprožili vse aktivnosti za zaščito vodotoka in druge ukrepe za ugotavljanje vzrokov. Aktivirali so svoje Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo in obvestili Regijski center za obveščanje, okoljskega in zdravstvenega inšpektorja ter Občino Kanal ob Soči.

Prostovoljni gasilci so takoj namestili absorpcijske filtre, stekli so tudi drugi preventivni ukrepi na terenu in v procesu, postavljena je bila zaščitna bariera na reki Soči. Ocenjeno je bilo, da je v reko Sočo iztekla manjša količina olja iz lovilca olj.

„Šlo je za dogodek manjšega obsega, količina razlitega je olja je bila minimalna, ukrepanje je bilo hitro in učinkovito,“ so še zapisali v Salonitu. Dodajajo tudi, da dogodek ni v ničemer imel vpliva na pripravo pitne vode.

Poleg tega so potrdili, da včerajšnji dogodek nima nobene povezave z onesnaženjem pitne vode v Anhovem v petek, 24. julija.


Z današnjim petkom, 31. julija, pa je Civilna zaščita Občine Kanal ob Soči že preklicala prepoved kopanja v reki Soči. Pristojne službe so posledice onesnaženosti odstranile tako, da je Soča ponovno primerna za kopanje.
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C