CERKLJANSKI KULINARIČNI VIDEO PREDSTAVLJEN SVETOVNI JAVNOSTI

Četrtek, 06. avgust 2020

LTO Laufar Cerkno je preteklo leto v sodelovanju z Bojanom Dovrtelom iz Multimedijskega Biroja M5 ustvaril prvi promocijski kulinarični video, v okviru katerega se je predstavilo 8 lokalnih ponudnikov na Cerkljanskem. Video, ki poleg pestre lokalne kulinarike, prikazuje tudi bogato naravno in kulturno dediščino, sodeluje na mednarodnem natečaju Jedilnik kulinaričnega filma 2020, razpisanem s strani Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT). Poziv za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«, nagrajuje videoposnetke na temo »Zgodbe s hrano« v sedmih kategorijah, pri čemer je Cerkljanski kulinarični video uvrščen v kategorijo »Kulinarična doživetja obiskovalcev ali kulinarična darila iz gastronomskih regij«. Glede na to, da bo Slovenija nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021, je to izvrstna priložnost za mednarodno promocijo raznolike lokalne kulinarične ponudbe, kakor tudi predstavitev nacionalne kulturne in gastronomske avtentičnosti.


Komisija, sestavljena iz kulinaričnih, kulturnih in filmskih strokovnjakov IGCAT, bo iz vsake kategorije izbrala po en kratek film, ki bo sestavljal uradni Jedilnik kulinaričnega filma 2020. Sedem zmagovalcev bo predstavljenih v Bruslju, oktobra 2020, ob evropskem tednu regij in mest, kjer bo občinstvo izmed vseh javno nagrajenih, izbralo zmagovalca najboljšega kulinaričnega filma. 


https://youtu.be/JsEqal03ERs


LTO Cerkno


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C