PO IMENITNI DVORANI OBČINA ŽIRI ŽE V NOVO INVESTICIJO

Torek, 07. julij 2020
Občina Žiri je včeraj preko družabnih omrežij Žirovkam in Žirovcem poslala odlično sporočilo. Škofjeloška upravna enota je včeraj, 6. avgusta, v imenu države izdala gradbeno dovoljenje za gradnjo Doma starejših občanov v Žireh.


Župan mag. Janez Žakelj je ob tem povedal, da ga zelo veseli, da bo lahko investitor po 10 letih prizadevanj in priprav sedaj začel tudi s konkretno gradnjo na terenu. Že posebej je vesel v imenu starejših občank in občanov, ki so si dom v Žireh želeli, da bi lahko tudi ob pomoči zagotovljene institucionalne oskrbe na starejša leta ostali v domačem kraju.


Naj spomnimo, da gre za resnično zgodbo z brado, ki se je nadaljevala po tem, ko zaradi nasprotovanja sosedov neslavno propadel projekt doma nad današnjim bencinskim servisom. Kasneje je bila občina Žiri pobudnik za ustanovitev grozda, v katerem sodeluje pet manjših občin, poleg Žirov še Komenda, Loška dolina, Pivka in Železniki, ob strokovni podpori Inštituta Antona Trstenjaka in podjetja Firis Imperl iz Logatca. Na občini Žiri poudarjajo, da je prav Franc Imperl najbolj zaslužen, da se je zgodba o žirovskem domu starih uspešno pričela. Pri tem se je Imperl tudi osebno angažiral pri iskanju potencialnega investitorja, pri prijavi na razpis Ministrstva za delo za pridobitev koncesije ter v zadnji fazi za pridobitev gradbenega dovoljenja. Že konec junija mu je Žakelj v zahvalo izročil umetelno klekljano čipko.Foto Občina Žiri


S podjetjem Firs Imperl ostaja občina v stikih tudi v prihodnje. Po včerajšnji pridobitvi gradbenega dovoljenja, želijo z njihovo pomočjo v Žireh ustvariti starejšim prijazen medgeneracijski center, ki bo v življenje vključeval ljudi vseh starosti in društva, ki že sedaj delujejo na področju skrbi za starejše.Na naslovni sliki: Zadnji zaključen veči objekt v Žireh (foto: I.S.)
Ivan Seljak
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C