ZAPOSLITVENI KAMP ZA USPEŠNEJŠI PREBOJ NA TRG DELA

Petek, 07. avgust 2020

V teh dneh se mladi iskalci zaposlitve lahko prijavijo na Zaposlitveni kamp, ki ga bo septembra in prve dni oktobra v prostorih idrijskega Mladinskega centra izvajalo Društvo mladinski ceh iz Ljubljane.

Zaposlitveni kamp je ime za brezplačno izobraževanje, namenjeno vsem nezaposlenim mladim med 15. in 29. letom starosti, ki želijo pridobiti različne kompetence za izboljšanje njihovega položaja na trgu dela. Za dobro službo je namreč danes potrebno imeti več kot samo opravljeno formalno izobrazbo. Vsak pa v sebi skriva potencial, ki je potreben za to, da si najde ustrezno delovno mesto.

Program Zaposlitvenega kampa bo v Idriji trajal 3 zaporedne tedne oziroma 15 dni, od 14. septembra do 2. oktobra in bo v prvem delu namenjen osvajanju teoretičnih vsebin, v drugem pa praktičnemu treningu veščin.

Mladi brezposelni bodo na njem pridobili znanja s področja mladinskega dela in zaposlitvenih kompetenc, neposredno povezanih z veščinam, ki jih mora imeti vsak aktivni državljan, to pa so komunikacijske in psihosocialne veščine, delo z ljudmi, družbena odgovornost, priprava na vstop na trg dela, vzgoja za državljanstvo in socialno vključevanje ter razpoznavanje pomena osebne predstavitve.  


Metka Rupnik

Foto: Z enega prejšnjih Zaposlitvenih kampov Društvo mladinski ceh


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C