ČEBELE LAHKO TUDI PROMOVIRAJO OBČINO

Petek, 07. avgust 2020

V programu dela Čebelarskega društva (ČD) Logatec je bil v začetku leta predvidena tudi postavitev čebelnjaka na upravnem centru. Sredi julija je projekt dobil tudi končno obliko. Čebelnjak z dvema panjema so izdelali v čebelarstvu Kapš iz Dolenjskih Toplic, katerih enak čebelnjak nudi dom čebelam v vatikanskih vrtovih, saj je Čebelarska zveza Slovenije tak čebelnjak podarila papežu Frančišku ob razglasitvi svetovnega dneva čebel. 

Kot je povedal predsednik društva Janez Nagode, je stroške postavitve v celoti krilo društvo, izdatek iz društvene blagajne je znašal 800 evrov. Meni pa, da ima ta naložba tudi širši pomen in je to ena od priložnosti za promocijo občine. Postavitve čebelnjakov na strehe različnih zgradb niso novost, v osnovi gre za tako imenovano urbano čebelarjenje, ki se je v zadnjih letih precej razširilo po številnih mestih sveta. Oskrbnik čebel bo Marjan Markelj, ki je za vzpostavitev čebelnjaka prispeval tudi dve čebelji družini. Po dogovoru z njim pa si bo možno v manjših skupinah čebelnjak tudi ogledati.
 

Za postavitev čebelnjaka se je angažiral celotni upravni odbor društva, na naslovni fotografiji pa so Andrej Šemrov, Janez Nagode in Marjan Markelj.


Vir: Občina Logatec


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C