ŠENTVIŠKA PLANOTA ŽE DRUGI DAN PRAZNIČNO OBARVANA

Nedelja, 13. september 2020

Šentviška planota, ki z vsakoletnim festivalom Gora rocka postaja sinonim za vzorno sodelovanje domačinov, je včeraj praznovala. Še enkrat več so dokazali, da lahko s sodelovanjem in prizadevnostjo ljudi dosegamo velike rezultate tudi na lokalni ravni. Nova večnamenska dvorana, ki so jo včeraj svečano otvorili na Šentviški Gori, je namreč le eden izmed mnogih sodelovalnih projektov na Planoti.
Ob posluhu Občine Tolmin, s pomočjo Državne tehnične pisarne, ki je vodila popotresne obnove, ter s prispevkom vseh treh lokalnih skupnosti – Ponikve, Pečine in Šentviška Gora je Planotarjem uspelo zgraditi moderen, a hkrati v lokalno okolje premišljeno vključen objekt s skupno tlorisno površino 463 m², ki bo domačinom nudil primeren prostor za izvajanje športnih, kulturnih in družabnih aktivnosti. Ob omenjenih finančnih prilivih ne gre pozabiti tudi finančni prispevek festivala Gora rocka in na nešteto ur prostovoljnega dela domačinov.

Na včerajšnji prireditvi ob odprtju dvorane sta nastopila lokalna pevska sestava, v oblačilih, s katerimi so zaplesali na svojem prvem nastopu ob odprtju dvorane leta 1966, pa se je predstavila tudi Folklorna skupina Ivan Laharnar – Planota. S svojo iskrivostjo in iskrenostjo so svoj delež z nastopom pridodali še otroci Podružnične šole Šentviška Gora, ki bodo dvorano oz. veliko, sodobno opremljeno telovadnico v njej, tudi najpogosteje uporabljali. Skozi zgodbo dveh domačinov, ki se po dolgih letih spet srečata in ki ju je odlično poosebljal domači dvojec, so Planotarji prikazali dolgo pot do dvorane, kakšno lahko danes uzremo na Šentviški Gori. Zahtevnost projekta in vztrajnost vseh akterjev sta izpostavila tudi Gregor Lapanja, predsednik Krajevne skupnosti Šentviška Gora, in Uroš Brežan, župan Občine Tolmin, ki sta zbrane nagovorila na včerajšnji slovesnosti. 

Na Planoti se sicer s snovanjem idej že lotevajo tudi projekta Pametne vasi, s katerim bodo poskušali izkoristiti lokalne potenciale in reševati podeželske izzive. S svojo aktivnostjo tako postajajo zgled ostalim občinam in krajevnim skupnostim v regiji. 


Urša Ambrožič


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C