VIRUS SE UPIRA RUŠITVI OBJEKTA OSNOVNE ŠOLE V AJDOVŠČINI

Ponedeljek, 14. september 2020
Rušitev starega objekta Osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini ne poteka po načrtih. Pa ne zaradi tehničnih ali drugih problemov – tudi tu jih je povzročil korona virus. Del rušitve je bil namreč predviden za izvedbo vaje v sklopu projekta Crossit Safer, v kateri bodo sodelovale enote civilne zaščite. Vaja bo prikazovala tehnike reševanja ob potresu.


Štab Civilne zaščite Občine Ajdovščina je bil namreč primoran zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe že drugič odpovedati načrtovano regijsko vajo Potres Ajdovščina, v kateri bi se pristojni izobraževali,hkrati pa bi porušili objekt.


Načrtovana vaja, v manjšem obsegu, bo v kratkem vendarle izvedena. Dotlej rušitvena dela na njej izvaja Podjetje Stopar PGM, ki bo stavbo delno porušilo in pripravilo temelje za potrebe reševalne vaje. V skromnejši obliki reševalne vaje bodo svoje mesto dobili tudi reševalni psi, kar bo ena redkejših priložnosti za izobraževanje štirinožcev.


Po porušitvi nekdanjega objekta Osnovne šole in odstranitvi ruševin bo na tem mestu začasno makadamska površina za potrebe parkiranja.Ivan Seljak (vir Občina Ajdovščina)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
29.07.2021
18°C / 34°C
petek
30.07.2021
18°C / 33°C
sobota
31.07.2021
19°C / 33°C