POTENCIALNI KUPEC DRUŽBE IMP KLIMA JE NIZOZEMSKI ORANGE CLIMATE B.V.

Ponedeljek, 14. september 2020

Na osnovi 26. avgusta podpisanega pisma o nameri, je potencialni kupec - družba Orange Climate B.V. izpeljala in zaključila postopek skrbnega pregleda skupine IMP Klima,  včeraj pa sta Lindab Group in družba Orange Climate B.V. dosegli predhodni dogovor za nakup IMP Klime, ki naj bi privedel do končnega dogovora.

»Zelo nas veseli, da smo blizu dogovora o nadaljnjem delovanju skupine IMP Klima. Tako Lindab kot Orange Climate B.V. sta dala prednost hitremu procesu z namenom ohranitve naročil in delovnih mest,« je ob tem poudaril Ola Ringdahl, predsednik in izvršni direktor skupine Lindab.

»Nakup je za nas velik korak in bo spodbudil nadaljnjo rast v vzhodni in južni Evropi za družbo Orange Climate B.V.« pravi Henk W. van Dorp, predsednik Orange Climate B.V.

»Veselimo se, da bomo nadaljevali poslovanje z Orange Climate B.V. kot novimi lastniki. To bo zelo dobra rešitev za naše zaposlene, kupce in dobavitelje,« pa je ob tej priložnosti izjavil Roman Krutsinkin, generalni direktor skupine IMP Klima.

Skupino IMP Klima sestavljajo pravna oseba v Sloveniji “LINDAB, klima sistemi, d.o.o - v likvidaciji” in njene odvisne družbe, ima skupno 226 zaposlenih, od tega 212 v Sloveniji in še 14 v Srbiji, Črni gori in Bosni in Hercegovini. Kot smo že poročali, je 30. junija letos Lindab napovedal zaprtje skupine IMP Klima, nato pa je sledila objava podpisanega pisma o nameri s podjetjem Orange Climate B.V. kot potencialnim kupcem skupine IMP Klima.

Orange Climate je mednarodno podjetje, ki zagotavlja trajnostne klimatske sisteme in jo sestavljajo tri nizozemska podjetja: OC Autarkis, OC Verhulst in OC Waterloo. Orange Climate B.V. je del družinskega podjetja Van Dorp B.V. To podjetje ima 1700 zaposlenih in prihodke v višini 300 milijonov evrov.  

Metka Rupnik

Vir: skupina Lindab

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C