ČE JO BODO POTRDILI TUDI OBČINSKI SVETNIKI, SE BO LUKANOVA ZAVIHTELA NA VRH ZD IDRIJA

Sreda, 16. september 2020

Svet zavoda Zdravstvenega doma Idrija, ki ga vodi Bogdan Tušar, se je včeraj sestal na 4. redni seji in za direktorico zavoda imenoval mag. Milovano Lukan.


Kot je znano, je bil razpis objavljen po tem, ko je Zdravstveni dom zapustila Marija Magajne, saj je bila imenovana za vršilko dolžnosti direktorice direktorata za javno zdravje. Člani sveta so poiskali rešitev in začasno, od 1. julija dalje, na to mesto imenovali Ano Ogrič Lapajne, zdravnico, specialistko interne medicine.


Na razpis se je Lukanova prijavila kot edina kandidatka in, ker je izpolnjevala vse razpisne pogoje, je komisija svetu zavoda ZD Idrija predlagala, da jo povabi k predstavitvi. Člani sveta zavoda so predstavitvi prisluhnili na torkovem zasedanju in po razpravi mag. Milovano Lukan potrdili za direktorico ZD Idrija za obdobje naslednjih štirih let. K imenovanju morata soglasje podati tudi občinske sveta občin Idrija in Cerkno.


Čeprav Lukanova prihaja iz finančnih ustanov, ima delno kilometrino tudi v zdravstvu. Leta 2016 je bila imenovana v svet zavoda Zdravstvenega doma Idrija, iz katerega pa je predčasno odstopila.


Ob pridobitvi soglasja bo nova direktorica z mandatom predvidoma pričela v prihodnjih tednih, do tedaj pa bo zavod kot vršilka dolžnosti vodila Ana Ogrič Lapajne.Ivan Seljak (po sporočilu za javnost)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C