TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA V OBČINI AJDOVŠČINA IN VIPAVA: ZALOGE KRVI SO NIZKE

Sreda, 16. september 2020

Od ponedeljka 21., do srede 23. septembra, od 7h pa do 13h bo v Ajdovščini in Vipavi potekala redna terenska krvodajalska akcija, gre za že tradicionalno jesensko akcijo, ki jo pripravlja Rdeči križ Ajdovščina. Več o poteku in podrobnih lokacijah terenske krvodajalske akcije na vipavskem sekretarka Rdečega križa Ajdovščina, Irena Žgavc. 


Izjava Irena Žgavc – potek akcije


Na Rdečem križu Ajdovščina še sporočajo, da če potrebujete prevoz na krvodajalsko akcijo tako za v Ajdovščino kot Vipavo jim to sporočite na telefonsko številko 051 430 722, saj bo organiziran avtobusni prevoz iz Črnič ter iz Predmeje preko Cola v Ajdovščino in iz Podnanosa v Vipavo.  Poleg avtobusnega prevoza pa tudi krvodajalska akcija poteka po posebnih pogojih. Več o teh pogojih terenske krvodajalske akcije, Irena Žgavec.


Izjava Irena Žgavc - o posebnih pogojih


Terenske krvodajalske akcije se lahko udeležite vsi, ki ste dobrega zdravja ter stari od 18 do 65 let in imate več kot 50 kilogramov. Tisti, ki se boste na krvodajalsko akcijo podali prvič, kar brez strahu delavci RK Ajdovščina vam bodo pomagali.


Izjava Irena Žgavc – prvič na krvodajalski akciji


Kri je namreč najpomembnejša življenjska tekočina, saj oskrbuje vsako celico našega telesa s hrano in kisikom, ki ju telo potrebuje za normalno delovanje. Več o tem kakšno je stanje zalog krvi, Irena Žgavc.


Izjava Irena Žgavc – stanje zaloge krvi


Darovanje krvi je častno dejanje, ki od posameznika zahteva le malo, a naredi pa veliko. Iz Rdečega križa Ajdovščina še naprošajo, da darovalci pred odvzemom krvi pojedo nemasten obrok, popijejo pa sok, čaj ali črno kavo. Kot po navadi vam bodo po odvzemu krvi postregli tudi z malico.


Foto: RK Ajdovščina


Ana Štokelj

Zgavec o poteku akcije
Zgavec o pogojih
Zgavec prvic na akciji
Zgavec zaloge krvi

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.09.2020
16°C / 22°C
četrtek
24.09.2020
16°C / 24°C
petek
25.09.2020
17°C / 22°C