VIPAVSKI SVETNIKI O CELOSTNI UREDITVI PROMETA

Petek, 18. september 2020

Včeraj je po poletnem premoru in po vseh varnostnih pravilih v dvorani kulturnega doma Vipavi potekala 16. redna seja občinskega sveta, na kateri je bilo osem točk dnevnega reda. Svetniki so tokrat največ pozornosti posvetili pobudam in vprašanjem, ki so se v večini nanašala na dela v občini Vipava.  Med drugim  so potrdili  sklep o uporabi normativov in soglasij k sistematizaciji Otroškega vrtca Ajdovščina, spregovorili so  o urejanju kolesarske steze Vipava – Vrhpolje in se seznanili z novimi tehničnimi pravili o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Vipava.


Kot že omenjeno so potrdili nov sklep o uporabi normativov in soglasja k sistematizaciji otroškega vrtca Ajdovščina, saj trenutne razmere zahtevajo, da delo v vrtcu poteka nekoliko drugače, na osnovi predpisanih higienskih ukrepih. Ravnateljica vrtca Alenka Močnik je poudarila, da prihaja do težav prav pri tistih skupinah vrtca, ki domujejo v šolah, saj jim tam primanjkuje strokovnih delavcev, ki otroke spremljajo od šolskih vrat do vrtčevske skupine. 


Tudi tokrat so imeli vipavski svetniki kar nekaj vprašanj in pobud, ki so prišla tako z njihovih strani kot s strani občanov. Pobude so se nanašale predvsem na zastavitev novih projektov za naslednje leto, med njimi nadaljevanje menjave vodovodnih azbestnih cevi v vaseh po občini, pomoč pri obnovah starih hiš, ureditev pločnikov in tako dalje. Župan Goran Kodelja je povedal, da se v Občini Vipava pripravlja celostna prometna ureditev, s katero bodo občani in sama občina veliko pridobili. Več o tem kaj sploh je celostna prometna ureditev in v kateri fazi je projekt, župan Goran Kodelja.


Izjava Goran Kodelja 1


V občini Vipava se tudi zavedajo, da je nujno potrebna ureditev kolesarskih poti. V  zadnjem času je zelo naraslo raziskovanje vipavskih krajev s kolesom, tako pri domačinih, kot tudi pri turistih. Goran Kodelja:


Izjava Goran Kodelja 2


Ana Štokelj
 

Goran Kodelja 1
Goran Kodelja 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C