DANES DOPOLDNE BOSTA LINDAB GROUP IN ORANGE CLIMATE B.V. PODPISALA POGODBO O PRODAJI IMP KLIME

Petek, 18. september 2020

Vodstvo družbe je danes zjutraj vse zaposlene v družbi IMP Klima v Godoviču zbralo na dvorišču pred glavno stavbo družbe, kjer so izvedeli dobro novico. Danes dopoldne bosta vodstvi družb Lindab Group in  Orange Climate B.V. pri notarju v Ljubljani podpisali pogodbo o prodaji oziroma nakupu podjetja IMP Klima. S tem dejanjem bo to podjetje prešlo v last nizozemske družbe in se ne bo uresničil prvotni črni scenarij z likvidacijo družbe.

Pred odhodom na podpis pogodbe je zbrane zaposlene na dvorišču IMP Klime, med drugim, nagovoril tudi predsednik družbe Orange Climate B.V. Henk Willem van Dorp, ki je izrazil zadovoljstvo ob nakupu IMP Klima in izpostavil, da lahko skupaj z zaposlenimi družbo spet popeljejo v lepše čase. Še prej se bo potrebno soočiti z izgubo v poslovanju. Novi lastnik je med drugim napovedal, da bodo v prihodnje pregledali vse izdelke, ki jih je kadarkoli proizvajala IMP Klima, in nekatere med njimi, ki bodo pokazali potencial, vrnili v proizvodnjo. 

Novi lastniki bodo ohranili prepoznavno modro barvo, ki vizualno predstavlja podjetje IMP KLima, dodali pa ji bodo še kanček svoje, oranžne.  

Ob spremembi lastnika se bo zgodila tudi sprememba v vodstvu podjetja. Roman Krutšinkin, ki je družbo Lindab IMP Klima Group vodil zadnja tri leta, odhaja v Lindab, vodenje družbe pa prevzema Miha Menard.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C