REČ' KAR ČEŠ, AMPAK ŠE VEDNO SO DOBRI

Sobota, 19. september 2020

Letošnji festival Jazz Cerkno bo ob svoji 25. izdaji prinesel mnoge zanimivosti in glasbena presenečenja. Med drugim je ponovno oživel cerkljansko jazz zasedbo Kar Češ Brass bend, ki je bila zadnja leta v čistem mirovanju. Zadnji njihovi množični nastopi so se odvijali v letu 2016, na cerkljanskem odru smo jih v nekoliko okrnjeni zasedbi srečali ob zadnji Bendologii. Do tedaj pa v širšem slovenskem prostoru, pa tudi v tujini, ni bilo prave zabave brez te domiselne zasedbe. Pota zelo dobrih glasbenikov iz idrijsko cerkljansko tolminskega bazena so se razšle, saj so si člani ustvarjali različne poklicne kariere, eden izmed njihovih članov Rok Šinkovec se je preselil celo v Avstralijo.


Naj spomnimo, da gre za eno redkih, če ne celo edino zasedbo pri nas, ki je preigravala skorajda izključno poulični jazz New Orleansa. Ta atraktivna, a v glasbenem smislu izjemno zahtevna glasba se je vsrkala v njihove žile, zato se člani povabilu na 25. izvedbo cerkljanskega festivala niso mogli odreči. Le dvoje intenzivnih vaj je zadostovalo, da so pripravili enourni koncert pred Hotelom Cerkno.

Publika, med njo nekateri njihovi stari občudovalci, pa tudi povsem naključni hotelski gostje, ni ostala hladna in so od članov Kar češ brass benda izvlekli vse, morda še nekaj tistega, ki še sami niso pričakovali, da jim bo uspelo zaigrati. Morda se bodo fantje glede odločitve o prenehanju delovanja skupine celo premislili.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C