NA MOSTU ČREŠNJICA V SOČI SAMO ŠE ZAKLJUČNA DELA

Sobota, 19. september 2020

Dela na mostu Črešnjica v Soči potekajo po načrtu, glavna dela so že zaključena, trenutno je v teku še postavitev zaščitnih ograj in druga zaključna dela. Tehnični prevzem bo predvidoma petnajstega oktobra.


Kot pojasnjuje bovški župan Valter Mlekuž, gre za dolgoletni projekt, z idejnimi zasnovami so h gradnji novega mostu pristopili pred šestimi leti. Investicija se je z leti izkazala tudi za precej zahtevno, saj se je njena vrednost od prvotno predvidenih okrog 100 tisoč evrov na koncu občutno povečala. Občina Bovec kot investitor bo za investicijo namenila več kot 570 tisoč evrov proračunskega denarja.


Izjava Valter Mlekuž 1


Mlekuž ne skriva zadovoljstva ob skorajšnjem zaključku investicije, hkrati pa še opozarja, da zaradi dejstva, da je objekt v Triglavskem narodnem parku in je zato prihajalo do nekaterih zahtev po prilagoditvah, pričakuje tudi določeno sofinanciranje s strani Triglavskega narodnega parka.


Izjava Valter Mlekuž 2

Simona Skočir 

Fotografija: Milan Štulc, Občina Bovec
 

Izjava Valter Mlekuž 1
Izjava Valter Mlekuž 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C