NA KOBARIŠKEM ODKRITJA TREH SPOMINSKIH OBELEŽIJ TAJNIM SKLADIŠČEM OROŽJA

Ponedeljek, 21. september 2020

Letos mineva 30 let od ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite Slovenije. Na Kobariškem so v spomin na to obletnico v soboto odkrili spominske plošče trem tajnim skladiščem orožja.

Dogodki, ki se jih je med drugim udeležil tudi župan Občine Kobarid Marko Matajurc, so se minulo soboto odvijali v slikovitih vaseh pod mogočnim Krnom. V Drežniških Ravnah, Koseču in Drežnici so na pobudo Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Gornje Posočje odkrili spominske plošče trem tajnim skladiščem orožja. V vasi Drežniške Ravne pri družini Koren je o takratnih dogodkih spregovoril Vojko Štih, član občinske MSNZ za Tolminsko, v Drežnici pri družini Kokošin je spomine na tisti čas obudil namestnik občinskega načelnika MSNZ Vinko Gabršček, v vasi Koseč pri družini Kutin je spregovoril občinski načelnik MSNZ Vito Berginc. Na vseh lokacijah se je orožje za enote TO, ki so bile vpoklicane v vojno, hranilo od januarja do 26. junija 1991. 


Pri gasilskem domu v Drežnici je nato sledila še zaključna proslava s kulturnim programom, na kateri je bil slavnostni govornik Drago Vidrih, takratni načelnik MSNZ za Severno Primorsko, po proslavi pa se je sobotno dopoldne nadaljevalo z druženjem veteranov in občanov ter obujanjem spominov na leto 1991.Simona Skočir  

Fotografija: Ada Volarič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C