BOVEC, KAMP KOREN IN JULIANA TRAIL MED FINALISTI AKCIJE MOJA DEŽELA

Torek, 22. september 2020

Poročali smo že, da sta se Bovec – Čezsoča v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, katerega nosilec je Turistična zveza Slovenije, po številu prejetih glasov v spletnem glasovanju zavihtela na drugo mesto v kategoriji najbolj gostoljubnih krajev, znani pa so že tudi rezultati državne ocenjevalne komisije. 


Ta je v poletnih mesecih po slovenskih krajih ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost. Ocenjevali so ulice in trge, objekte različnih dejavnosti, hortikulturo, skrb za dediščino, komunalno in turistično infrastrukturo, itd. Zaradi epidemije koronavirusa so letos posebno pozornost namenili spoštovanju higienskih standardov in protokolov ter trajnostnih priporočil za turistične ponudnike in destinacije.

Bovec je že v delu glasovanja, ki je potekalo na spletu, pristal med prvimi tremi v kategoriji najbolj gostoljubnih krajev, prepričal pa je tudi strokovno komisijo, ki ga je uvrstila med tri finaliste v kategoriji turistični kraji. Kobariški Kamp Koren je bil izbran med tri finaliste tako v kategoriji kampi kot v kategoriji glampingi, pohodniška pot Juliana Trail pa se poteguje za naziv naj tematske poti. Ena od treh finalistov v kategoriji srednja mesta je tudi Nova Gorica.

V tekmovanju sicer sodelujejo kraji, razvrščeni v več različnih skupin, poleg mest in krajev pa tudi kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti, Petrolova prodajna mesta ter kulturne in naravne znamenitosti. Razglasitev vseh letošnjih rezultatov bo letos na zaključni prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020 na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12. in 13. oktobrom.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.10.2020
14°C / 18°C
sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
4°C / 18°C